tiistai 26. maaliskuuta 2013

Kööpenhamina

Ratkaisuiksi Ruotsista poistumiseen oli valittavana siltoja tai lisää kelluvia ostoskeskuksia, joista valittiin jälkimmäiset. Kööpenhaminaan ei Helsingøristä ollut pitkä matka.
Linna Helsingørin sataman tuntumassa
Kööpenhaminasta löytyi kolea sää, paljon pyöräilijöitä ja viihtyisä kahvila. Kööpenhaminan ydinkeskusta vanhoine rakennuksineen oli miellyttävää katseltavaa. Tanskalaiset vaikuttavat olevan siisti kansa sillä keskustasta löytyi vanhanajan puhelinkioski jossa oli vielä luurikin tallella.
Päätimme jatkaa ryhmäkuvien ottamista, jotta voisimme tarkistaa myöhemmin, kuinka monta meistä on kadonnut matkalla.

Kööpenhaminan infrastruktuuri on hämmentävää suomalaiseen makuun. Hiukan rosoisempaa, paikoittain myös hiukan kauniimpaa. Täytyy kyllä mainita, että Suomessa on välillä toteutettu energiatehokkampia ratkaisuja etenkin katuvalaistuksen osalta. Tässä paloja matkalta.
Tanskan tiehallinnolla on outo maku.
Liikennevalot kertovat ystävällisesti, että vielä ehtii ylittämään hyvin tien.

Pyöräkaista. Kööpenhaminassa on paljon pyöräilijöitä jo näin maaliskuussa.
Katuvalo on kähvelletty?
Parasta aikaa lähestymme Saksaa. Autossa käytössä oleva mobiilibittimme ei kata enää Saksaa, joten tässä joudutaan olemaan hetken offline ennen paikallisen prepaid-kortin hankintaa.

Liikennevalo on hellä. Rakkaus on vihreää.

1 kommentti:

  1. Kööpenhamina on mahtava kaupunki, ja yllättävän vähän kuolettava vaikka nöösinä ensikertalaisena hyppää pyörän selkään ja sekoilee ympäriinsä.

    Muistaakseni en ollut siellä janoinen, enkä nälkäinen juuri missään vaiheessa ja hintatasokin oli pääasiassa kohdallaan. ihan kiva maa, se Kööpenhamina, kyä näin on.

    VastaaPoista