tiistai 2. huhtikuuta 2013

Revisionin jälkilöylyt

Paha robotti pyytää poistumaan
Näin Saksan halki pohjoiseen ajellessa on hyvä hetki pohtia, minkälaisia havaintoja ja fiiliksiä tapahtumasta jäi mieleen. Päivän tähtäimenä on päätyä Kööpenhaminaan yöpymään, mikä vaikuttaa tässä vaiheessa ehkä tarpeettomankin kaukaiselta kohteelta. Onpahan huomenna vähemmän ajettavaa, ja hyvin aikaa. Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen löytyikin soveltuva laivavuoro jo huomiselle (tiistai) illalle, eli ei tule tylsää laivallajumittamispäivää.

Saarbrücken oli lopulta virkeä kaupunki. Pitkänäperjantaina kaupungilla oli suljettujen ovien lisäksi muutenkin tyhjää, harmaata ja koleaa. Tätä fiilistä pääsi Revisioneille perjantaina toki pakoon. Lauantai oli ilmeisesti normaali ja vilkas kauppalauantai ja aurinkokin paistoi, mikä teki melkoisen eron kaupunkifiilikseen.

Ainakin eurooppalaisilla skenettäjillä on suomalaista terveemmän tuntuinen suhde alkoholiin. Tämä ei tarkoita, että tapahtumassa oltaisiin varsinaisesti selvin päin, mutta kotimaisista tapahtumista tuttua ördäämistä ei liiemmin tapahdu. Tämä siitä huolimatta, että mietoja alkoholijuomia myydään tapahtuman sisäpuolella. Ovella kehotettiin olemaan tuomatta väkeviä viinoja sisälle halliin. Tätä kiertoa näytettiin rikottavan avoimesti, mutta ei se käyttäytymisessä mainittavasti näkynyt. Fiksuna pointtina anniskelussa oli tasapuolisesti kaikkien juomien hintoihin lisätty puolen euron pantti, jonka seurauksena tyhjien pullojen läjät tiloissa pysyivät varsin maltillisina.

Suurimmaksi osaksi ihan julkaisukelpoista tekstiä
Kun meillä on mukana autollinen Instanssin järjestäjiä, niin väistämättä tulee pohdittua, että mitä asioita olisi tuotavissa Instanssiin sellaisenaan tai vähän muokattuna. Revisionilla oli oma tunnusmusiikki, joka oli varsin tarttuvaa dubsteppiä, sekä jo kutsuintrosta tutun Pahan Robotin sisältävä tunnusanimaatio. Näitä toistettiin kompojen alussa ja kun järjestäjillä oli tiedotettavaa. Myös Revisionin ennakkoilmoittautumispalvelu oli varsin hyödyllinen. Rekisteröityessä ilmoitettiin oma nimimerkki, gruuppi ja maa. Ilmoittautumisia pystyi seuraamaan nettisivuilla. Konsepti voisi toimia myös Instanssissa ja houkutella perinteisempää skeneväkeä paikalle. Mukava yksityiskohta oli myös käytävillä ollut ilmoitustaulu, johon kuka tahansa kävijä pystyi jättämään terveisensä.

Päällimmäisenä käteen jäi väsymys. Toivottavasti se helpottaa, kunhan pääsemme majoittumaan vielä tälle illalle Kööpenhaminan Omena-hotelliin. Viime aamuina kymmeneltä päättyvien hotelliaamiaisten houkutus oli liian suuri, että olisimme malttaneet jäädä nukkumaan turhan pitkään. Kääntöpuolena iltaisin alkoi nukuttaa vähän aiemmin kuin olisi ollut mukavaa. Hotellista voisi tässä yhteydessä todeta myös, että ainakin yläkerran huoneessamme oli jotakin sisäilman suhteen pahasti pielessä, mikä näkyi tukkoisina aamuherätyksinä. Toisessa huoneessa puolestaan oli melkoisen kylmä. No, jossain kai sen täytyy näkyä että hotelli on keskeisellä paikalla ja todella halpa.

Wolfgang Petryn hittimiksi. Oi miksi?
Tässä autoillessa soi tosiaan ännätä kertaa läpi Markuksen bongaama saksalaisia pop-remixejä sisältävä levy. Biisit ovat parikymmenminuuttisia sikermiä, joissa osien taitekohdat ovat.. sanotaanko kauniisti, että melko huomaamattomia. Pirteetä settiä, 2/5. Levy toimikoon tutkielmana siitä, kannattaako musiikki valita kansikuvan miehen viiksien perusteella. Kannattihan se!

Kokonaisuutena tapahtuma ja reissu ovat toistaiseksi olleet myönteinen kokemus. Myös yleisesti ulkomaisten demopartyjen katsastaminen tuntui mukavalta tempulta. Halpalentojen saavutettavissa olevassa Bremenissä pidettävä Nordlicht-tapahtuma ainakin houkuttelisi. Mielessä juolahti myös Pietarissa vierailu Chaos Constructionin merkeissä. Tapahtumista on kyllä tarjontaa melkein jokaiselle kesäviikonlopulle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti